• Objednejte si přepravu ještě dnes: +420 312 245 107
  • Order shipping today: +420 312 245 107
  • Bestellen Sie den Transport heute noch: +420 312 245 107

V našem Klubu milionářů byla překročena hranice 2,5 milionu najetých kilometrů

Přepravní společnost VCHD Cargo založila a podporuje svůj Klub milionářů – řidičů, kteří v barvách společnosti strávili za volantem více než milion kilometrů. Tři z členů klubu po letošním náročném roce už mají na svém kontě dva miliony najetých kilometrů. Rekordmanem je Jiří Kadlec, řidič z pobočky Kladno, který letos pokořil hranici 2,5 milionu kilometrů. VCHD Cargo všechny svoje milionáře pravidelně každý rok oceňuje.

Klub milionářů je zároveň klubem těch nejzkušenějších řidičů,“ uvádí Ing. Petr Kozel, CEO a předseda představenstva VCHD Cargo a. s., a doplňuje, „někteří z nich u nás působí desítky let a fungují také jako školitelé pro nováčky nastupující do naší společnosti po autoškole. Velmi si jich vážíme a snažíme se dělat všechno pro to, aby věděli, že jsou pro naši společnost skutečně tím nejcennějším, co máme.

Zkušení a loajální řidiči totiž na trhu práce chybí. A podle zkušeností VCHD Cargo nejsou čerství absolventi autoškol na náročný provoz na evropských dálnicích řádně připraveni. Společnost má proto systém školitelů, ať už z interních či externích zdrojů, kteří nové řidiče zaškolí a uvedou do praxe. „Profesionálních řidičů nákladních vozidel je na trhu práce dlouhodobě nedostatek a koronavirová krize tuto situaci ještě zhoršila. Řidiči jsou pod ještě větším tlakem kvůli novým restrikcím a uzávěrám a v důsledku toho vznikly i  další bariéry pro přijímání zahraničních pracovníků,“ vysvětluje Petr Kozel. VCHD Cargo se proto snaží vytvářet takové podmínky, aby svým zaměstnancům náročnou práci profesionálního řidiče co nejvíce usnadnila. Zkušení profesionálové na dispečinku jsou k řidičům k dispozici 24 hodin 6 dní v týdnu. Společnost má nemodernější vozový park a řidiči používají pro práci chytré technologie. VCHD Cargo pokračuje v digitalizaci, která pomocí těchto technologií řidičům usnadňuje administrativní úkony. „Všechna vozidla jsou vybavena moderním tabletem, prostřednictvím kterého dispečink s řidiči komunikuje. Kromě toho jsme zavedli například i digitální výkazy jízd, takzvané „stazky“, což naši řidiči velmi oceňují,“ říká Petr Kozel. Řidiči VCHD Cargo se také těší mnoha firemním benefitům a ti nejzkušenější z nich jsou potom každý rok odměněni jako členové Klubu milionářů. Ten má v současné době 22 členů a je otevřený všem zaměstnancům společnosti VCHD Cargo, pro které je práce za volantem jejich posláním.